Falsterbonäset i mitt hjärta. Naturen. Lugnet under hösten och vintern. Den sköna sommaren. Skanör, Falsterbo, Ljunghusen och Höllviken: hemma. Eller en del av världen du besöker ibland och minns med värme.


Fyren i Skanörs hamn
Fyren i Skanörs hamn #1 - Studio Caro-lines

Illustrationer av fyren i Skanörs hamn

Den klassiska siluetten som möter dig vare sig du kommer till hamnen i Skanör från land ett från havet. Byggdes ungefär samtidigt som Ernst Kustroddare seglade längst kusten i Skanör och Falsterbo för att hjälpa skeppen förbi revlarna.

En vän i stormen, när vindarna piskar den skånska sydkusten och river havet med sina nyckfulla grund: fyren i Skanörs hamn. En vacker siluett som står där i vått och torrt. Men! Egentligen ligger den riktiga fyren längst ute på piren och denna röda byggnation är en lanternin, som inte används idag utan är bara ett vackert smycke och bokstavligt landmärke för Skanör. Postern finns här.


Tornet i Falsterbokanalen

En illustration av kanaltornet som bevakar Falsterbokanalen, som numera sköts Sjöfartsverkets Kanalcentral i Trollhättan. Kanalen är inte djupare än fyra meter och är det inte märkligt att hur ofta man lyckas tima sin överfart med brotiderna? Kanaltornet finns i fem olika versioner. Klicka på bilderna för att komma till respektive poster.

Falsterbokanalen och kanaltornet i Höllviken | Ljunghusen
Falsterbokanalen (svart och vit) - Studio Caro-lines
Falsterbokanalen (färg) - Studio Caro-lines
Falsterbokanalen (30x40 cm) - Studio Caro-lines
Falsterbokanalen #1 - Studio Caro-lines

Fyren i Skanörs hamn

En vän i stormen, när vindarna piskar den skånska sydkusten och river havet med sina nyckfulla grund: fyren i Skanörs hamn. En vacker siluett som står där i vått och torrt. Men! Egentligen ligger den riktiga fyren längst ute på piren och denna röda byggnation är en lanternin, som inte används idag utan är bara ett vackert smycke och bokstavligt landmärke för Skanör.

Fyren i Skanörs hamn
Fyren i Skanörs hamn #1 - Studio Caro-lines

Webbplatsen använder cookies för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse.   Läs mer om hur cookies används.