Dessa sju böcker finns även på Bokus, Adlibris och Amazon samt hos ett antal andra boklådor, som bokhandel ju heter, eller hette förr i tiden, i plural. När du köper böckerna trycks på vid beställning och kassan är hos Publit som trycker böckerna! Vill du beställa posters, smycken och annat förutom böcker, gör du det i www.studiocaro-lines.com!

rel=”nofollow”

65+ tips för dig som snart är eller är nybliven pensionär, har varit det ett tag och även ett bra tag

Om boken:
Varför skriver jag den här boken? Jag är ju inte pensionär. Det är mina nyligen pensionerade föräldrar som inspirerat mig till att skriva den här boken, dock utan att de vet om det. Jag vill att de ska ha det bra, vara sysselsatta och nöjda med sin nya tillvaro och att alla andra som kommit till den punkten i livet när man slutar jobba också ska ha det bra.

Boken riktar sig främst till unga pensionärer – det vill säga till dem som nyligen blivit pensionärer och kanske behöver lite inspiration till sitt nya liv.

Vad ska man hitta på när man blivit pensionär? Här får du 65 tips (egentligen 67) på vad du hur du kan aktivera dig. Boken är skriven av en icke-pensionär och syftar till att inspirera till en aktiv vardag med meningsfulla saker att hitta på, som inte behöver kosta en förmögenhet.

Ha det så roligt!

65+ tips för dig som snart är eller är nybliven pensionär, har varit det ett tag och även ett bra tag ______
Mjukband
Sidor 79
ISBN 9789198517408
Mått 148 x 210 mm
Vikt 139 gram
Pris 149 kr

Ät upp!

Om boken:
En bok med smarta och framför allt enkla tips på vad man kan göra i köket för att inte slänga rester, utan ta till vara på mer mat. Vi slänger upp till en tredjedel av det vi bör hem från mataffären – låt oss ändra på det!

Det är snabba tips och alla är illustrerade med glimten i ögat: det ska inte kännas tråkigt att vara klimatsmart. Tipsen är uppdelade ett på varje uppslag.

Boken riktar sig till kvinnor och män i åldern 0-100+. Vi blir ju riktigt gamla nuförtiden, så låt oss ta hand om vår planet på alla sätt vi kan! Och ja, boken riktar sig till ALLA!

Ät upp - spara mat och vår planet
Mjukband
Sidor 117
ISBN 9789198517446
Mått 148 x 210 mm
Vikt 199 gram
Pris 199 kr

Trevligare resa!

Om boken:
Resor. Det är dem som fört oss till där vi är idag: från upptäcktsresande nyfikna och avlägsna släktingar som levde för årtusenden sedan som verkligen kom till obebodda platser till charter med extra allt. Dagens resande har dock förändrats på senare år till att innehålla fler medvetna val och mer hänsyn till klimatet.

Många resor får oss att växa som människor: att uppleva andra delar av landet eller av världen och att se, prata med och förstå människorna, djuren, naturen och kulturen där. Genom att lära sig om andra, lär man om sig själv.

Den här boken tipsar om små, enkla tips om hur du reser smidigare och enklare: och därigenom får ut mer av din resa. Så: jag önskar dig inte bara en trevlig resa, utan en trevligare resa!

Trevligare resa!
Mjukband
Sidor 164
ISBN 9789198517460
Mått 148 x 210 mm
Vikt 270 gram
Pris 279 kr

100 saker att göra när du inte har något att göra

Om boken:
När du har grillat alla korvar som finns, gått varenda runda inom fem och till och med tio kilometers avstånd från där du bor, lagt alla husets pussel och även grannens, bakat kanelbullar till leda, spelat paddel med alla som ville, sett varenda serie, ställt in allt, låtit bli att träna och ätit upp allt, då plockar du fram den här boken och får tillbaka livsenergin. Och du, den funkar även efter covid-19, om vi nånsin har tråkigt igen då. Bevare oss väl!

100 saker att göra när du inte har något att göra
Mjukband
Sidor 106
ISBN 9789198517484
Mått 148 x 210 mm
Vikt 180 gram
Pris 139 kr

Chill with plants

Om boken:
A book with colorful photographs of plants with an artistic touch and reflective few words associated with the images.

– – –

We are a part of nature. It is not we the humans and then the animals. We are all beings. We are nature. We are.

We also have too much to do. To focus on something completely different to one hundred percent for a short while: your mind can not think of what stresses you. So: look, feel and think of the artistic photographs of flowers and leaves, their lines, textures, colors and what is real and really real – and what is really important.

Or just admire nature. Beautiful nature, that we are a part of. Beautiful you. Chill with plants.

Den kommer på svenska också. Den funkar fint som coffee table book.

Chill with plants
Mjukband
Sidor 56
ISBN 9789198517491
Mått 148 x 210 mm
Vikt 115 gram
Pris 229 kr

Starta din egen webbshop och marknadsför i sociala medier

Om boken:
Boken är till för dig som vill driva en egen webbshop. Du har säkert redan en idé om en produkt eller en tjänst som du vill förverkliga eller du producerar kanske egna varor som du vill sälja på nätet, men behöver teoretiska och praktiska tips som ger dig kunskap och självförtroende att kunna öppna shoppen.

Boken beskriver också hur du kopplar samman din idé med marknadsföring och strategiskt tänkande för att utveckla ditt företag på ett kostnadseffektivt sätt.

Starta webbshop och marknadsför i sociala medier: hela processen från uppbyggnad till underhåll
Mjukband
Sidor 102
ISBN 9789152737804
Mått 148 x 210 mm
Vikt 198 gram
Pris 189 kr

AI-frukost i metaköket – verkligt gott

Glimten i ögat. Det måste en AI-kokbok ha. Den utmanar teknik och AI, artificiell intelligens, och ställler det mot den faktiska verkligheten. Den visar att det går bra – eller i alla fall rätt bra,
men att våra egna skarpa hjärnor fortfarande är att föredra. 

Vem trodde att en AI kunde skapa så goda recept? Har du ens funderat på det? Ska robotarna ta kreativiteten ifrån oss nu?
Inspiration är summan av alla intryck och känslor, så då får vi
väl lägga AI till den verktygslådan också.

Jag har bett Chat GPT om alla recept och modifierat några som dessa smått tokiga smakkombinationer och oväntade instruktioner:

Vi vet alla att man i nästan 100% av fallen av någon anledning delar en avokado längs den långa sidan, den instruktionen behövs inte.

Chat GPT har fått feedback att man knäcker ett ägg, du bryter inte  ägg – må vara en direktöversättning från
engelska, men ändå!

Jag har även valt bort ett recept med torskpajdeg.

Tog bort persilja ur ett pannkaksrecept.

Dessa var lite väl knasiga eller kreativa, även för en sån som jag som alltid är sugen på att testa nya smaker och kombinationer av ingredienser.

Recepten är förvånansvärt intressanta och välbalanserade. Alla bilder är dessutom genererade med AI, så om citronen ser lika stor ut som en kikärta, så är den det.

Välkommen till metaköket – verkligt gott!

Hårdband
Sidor 124
ISBN 9789152737811
Mått 200 ✕ 270 mm
Vikt 408 gram
Pris 360 kr

Kebnekaise – fjällen rätt och slätt

Om boken

Den här boken innehåller många saker jag önskar jag visste innan min första resa till Kebnekaise. Det är därför jag skriver den: till dig som också vill nå toppen på Sveriges högsta berg: Kebnekaise, nå sydtoppen i alla fall. Den är näst högst. Nordtoppen är högst och dit får inte alla klättra.

Jag bor i sydvästra Skåne. Här är det riktigt platt. Det finns åkrar, fält, slätter, ängar och små skogar, men de är alla väldigt platta.

En junidag sommaren 2022 såg ett inlägg på sociala medier om att det fanns tre platser kvar på en gruppresa för bara tjejer till Kebnekaise. Jag kände direkt att det här bara måste jag göra! Känslan att jag skulle dit var så stark. Snabbt skickade jag iväg en förfrågan. En förfrågan. Svaret kom snabbt: ”Grattis! Du fick en av platserna på sommarens tur till Kebnekaise!”. Det var ju det jag egentligen ville, men hade hoppats på lite mer betänketid, men nu var det definitivt.

Varje morgon de två kommande veckorna var Kebnekaise det första jag tänkte på när jag vaknade. Den mesiga delen i mig försökte förhandla bort utmaningen ”skit i anmälningsavgiften, det gör inget, du hör hemma på solsemester”. Men den mer tuffa delen i mig kände en slags ljuvlig skräck: ”do it!” Tuffingen vann. Här följer nu mina erfarenheter och tankar som jag gärna delar med mig till dig som vill åka till fjällen men behöver någon att ställa frågor till , frågor du inte visste att du hade. Jag hade ju ingen aning om mycket jag inte visste! Hade jag läst den här boken innan jag åkte, hade jag varit bättre förberedd…

Här finns den att köpa.

Kebnekaise - fjällen rätt och slätt

Mjukband
Sidor 70

ISBN 9789152737835
Mått 148 ✕ 120 mm
Vikt 141 gram
Pris 189 kr

Webbplatsen använder cookies för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse.   Läs mer om hur cookies används.