Böcker

Dessa fem böcker finns även på Bokus, AdLibris och Amazon samt hos ett antal andra boklådor, som bokhandel ju heter, eller hette förr i tiden i plural.

Mjukband
Sidor 79
ISBN 9789198517408
Mått 148 x 210 mm
Vikt 139 gram

65+ tips för dig som snart är eller är nybliven pensionär, har varit det ett tag och även ett bra tag
________________________________

Om boken:
Varför skriver jag den här boken? Jag är ju inte pensionär. Det är mina nyligen pensionerade föräldrar som inspirerat mig till att skriva den här boken, dock utan att de vet om det. Jag vill att de ska ha det bra, vara sysselsatta och nöjda med sin nya tillvaro och att alla andra som kommit till den punkten i livet när man slutar jobba också ska ha det bra.

Boken riktar sig främst till unga pensionärer – det vill säga till dem som nyligen blivit pensionärer och kanske behöver lite inspiration till sitt nya liv.

Vad ska man hitta på när man blivit pensionär? Här får du 65 tips (egentligen 67) på vad du hur du kan aktivera dig. Boken är skriven av en icke-pensionär och syftar till att inspirera till en aktiv vardag med meningsfulla saker att hitta på, som inte behöver kosta en förmögenhet.

Ha det så roligt!

Mjukband
Sidor 117
ISBN 9789198517446
Mått 148 x 210 mm
Vikt 199 gram

Ät upp!
________________________________

Om boken:
En bok med smarta och framför allt enkla tips på vad man kan göra i köket för att inte slänga rester, utan ta till vara på mer mat. Vi slänger upp till en tredjedel av det vi bör hem från mataffären – låt oss ändra på det!

Det är snabba tips och alla är illustrerade med glimten i ögat: det ska inte kännas tråkigt att vara klimatsmart. Tipsen är uppdelade ett på varje uppslag.

Boken riktar sig till kvinnor och män i åldern 0-100+. Vi blir ju riktigt gamla nuförtiden, så låt oss ta hand om vår planet på alla sätt vi kan! Och ja, boken riktar sig till ALLA!

Mjukband
Sidor 164
ISBN 9789198517460
Mått 148 x 210 mm
Vikt 270 gram

Trevligare resa!
________________________________

Om boken:
Resor. Det är dem som fört oss till där vi är idag: från upptäcktsresande nyfikna och avlägsna släktingar som levde för årtusenden sedan som verkligen kom till obebodda platser till charter med extra allt. Dagens resande har dock förändrats på senare år till att innehålla fler medvetna val och mer hänsyn till klimatet.

Många resor får oss att växa som människor: att uppleva andra delar av landet eller av världen och att se, prata med och förstå människorna, djuren, naturen och kulturen där. Genom att lära sig om andra, lär man om sig själv.

Den här boken tipsar om små, enkla tips om hur du reser smidigare och enklare: och därigenom får ut mer av din resa. Så: jag önskar dig inte bara en trevlig resa, utan en trevligare resa!

Mjukband
Sidor 106
ISBN 9789198517484
Mått 148 x 210 mm
Vikt 180 gram

100 saker att göra när du inte har något att göra
________________________________

Om boken:
När du har grillat alla korvar som finns, gått varenda runda inom fem och till och med tio kilometers avstånd från där du bor, lagt alla husets pussel och även grannens, bakat kanelbullar till leda, spelat paddel med alla som ville, sett varenda serie, ställt in allt, låtit bli att träna och ätit upp allt, då plockar du fram den här boken och får tillbaka livsenergin. Och du, den funkar även efter covid-19, om vi nånsin har tråkigt igen då. Bevare oss väl!

Mjukband
Sidor 56
ISBN 9789198517491
Mått 148 x 210 mm
Vikt 115 gram

Chill with plants
________________________________

Om boken:
A book with colorful photographs of plants with an artistic touch and reflective few words associated with the images.

– – –

We are a part of nature. It is not we the humans and then the animals. We are all beings. We are nature. We are.

We also have too much to do. To focus on something completely different to one hundred percent for a short while: your mind can not think of what stresses you. So: look, feel and think of the artistic photographs of flowers and leaves, their lines, textures, colors and what is real and really real – and what is really important.

Or just admire nature. Beautiful nature, that we are a part of. Beautiful you. Chill with plants.

Den kommer på svenska också, men funkar fint som coffee table book.