AI-frukost i metaköket – verkligt gott

AI-frukost i metaköket - verkligt gott - En smarrig kokbok med recept som passar till frukost och brunch skapad med Chat GPT och AI-genererade bilder

Vem trodde att en AI kunde skapa så goda recept? Har du ens funderat på det? Ska robotarna ta kreativiteten ifrån oss nu? Inspiration är summan av alla intryck och känslor, så då får vi väl lägga AI till den verktygslådan också.

Jag har bett Chat GPT om alla recept och modifierat några som dessa smått tokiga smakkombinationer och oväntade instruktioner:

  • Vi vet alla att man i nästan 100% av fallen av någon anledning delar en avokado längs den långa sidan, den instruktionen behövs inte.
  • Chat GPT har fått feedback att man knäcker ett ägg, du bryter inte  ägg – må vara en direktöversättning från engelska, men ändå!
  • Jag har även valt bort ett recept med torskpajdeg.
  • Tog bort persilja ur ett pannkaksrecept.

Dessa var lite väl knasiga eller kreativa, även för en sån som jag som alltid är sugen på att testa nya smaker och kombinationer av ingredienser.

Recepten är förvånansvärt intressanta och välbalanserade. Alla bilder är dessutom genererade med AI, så om citronen ser lika stor ut som en kikärta, så är den det.

Välkommen till metaköket – verkligt gott!

Webbplatsen använder cookies för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse.   Läs mer om hur cookies används.