Med en poster kan du lätt förändra uttrycket i ett rum. Det går att ange tonen för känslan du vill ha i rummet med en tavla och ännu hellre flera stycken. Om du vill ha en lugn och vilsam känsla i sovrummet kan ett motiv med enkelt mönster och färger utan större kontrast skapa harmoni. Om du däremot vill skapa ett rum för sällskap med samtal och umgänge kan en stor tavla med många färger och mycket som händer i tavlan vara den rätta postern att hänga i vardagsrummet.

poster med rosa blommor | fotografi
Poster där det händer lite med både färg och alla former.

Siluett av en tallkotte, svart bakgrund
Poster med rätt så lugnt och sobert motiv.

Format på posters

De posters som du hittar här i webbshoppen har är gjorda av mig utan de som går under kategorin vintage. Så de flesta posterns är med andra ord unika. Och visst är det det unika som du vill åt när du letar konst till ditt hem? Du kan få dem i olika storlekar och dessa är de vanligaste:

10×15 cm
20×30 cm
30×40 cm
40×50 cm
50×70 cm
70×100 cm

Måttanpassade posters

Dessa format är inte helt proportionerliga mot varandra. Därför kan bilden ibland beskäras något för att passa in på ytan. Om du önskar en specifik storlek om du till exempel har en fin gammal ram med udda mått, kan jag måttanpassa bilden. Du kan kontakta mig här via formuläret.

Om det är väldigt speciella mått på ramen, går det att lösa med att skapa en passepartout : en vit ram runt motivet.

Hänga tavlor tillsammans

Det är en konst att hänga konst. När du har en tom vägg reserverad för ett antal tavlor, så ska de hängas upp så att det skapar en bra känsla. Du kan beroende på motiv hänga dem harmoniskt eller så att de utmanar ögat och hur blicken kommer att vandra.

Här nedan ser du ett par olika sätt att hänga tavlor tillsammans:

Hänga tavlor symmetriskt
Hänga tavlor längs samma mittpunkt.
Hänga upp fem tavlor snyggt
Hänga tavlor i olika storlek symmetriskt.
Hänga tavlor - proportioner
Hänga tavlor av samma storlek.
Hänga tavlor symmetriskt

Hänga tavlor längs en tänkt linje.

Hänga tavlor tavellist
Använda tavellist till tavlor i olika storlek.
Hur ska man hänga upp stora tavlor harmoniskt
Hänga stora tavlor i samma storlek tillsammans.

Webbplatsen använder cookies för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse.   Läs mer om hur cookies används.